zonnepanelen kosten

Hoeveel kosten zonnepanelen?

Er zijn veel voordelen aan het installeren van zonnepanelen bij uw huis, maar als u zich afvraagt hoeveel het kost, blijf dan lezen. Dit artikel geeft een overzicht van zonnepanelen, hun voordelen en kosten. Bovendien leert u over de verschillen tussen fotovoltaïsche (PV) en monokristallijne panelen. Bespreek ook de voordelen van micro -omvormers, die het vermogen dat door de zonnepanelen wordt geproduceerd, omzetten in elektriciteit. Deze informatie helpt u een weloverwogen beslissing te nemen over het gebruik van zonnepanelen of een combinatie van beide.

Fotovoltaïsche (PV) zonnepanelen

PV (fotovoltaïsche) zonnepanelen genereren elektriciteit van blootstelling aan zonlicht zonder brandstoffen te gebruiken. PV -cellen bevatten siliciumwafer halfgeleiders die licht absorberen en kleine elektrische stromen produceren. Deze halfgeleiders zijn met elkaar verbonden in panelen gerangschikt in een array. De hoeveelheid geproduceerde elektriciteit wordt vervolgens gebruikt om apparatuur of apparaten te voeden. Fotovoltaïsche systemen kunnen overal worden geïnstalleerd en zijn zeer schaalbaar, waardoor u kunt uitbreiden naarmate uw behoeften toenemen.

Hoewel het rendement op de investering voor PV -panelinstallaties moeilijk te rechtvaardigen is, kunnen overheids- en nutsvoorraad helpen de kosten te compenseren. De consumentencode voor hernieuwbare energie omvat bijvoorbeeld agressieve verkooppraktijken en andere problemen met betrekking tot PV -panelen. Bovendien heeft de regeling klachtenprocedures. Deze mechanismen kunnen het gemakkelijker maken om schaduwrijke of onprofessionele installateurs te vermijden. Hoewel fotovoltaïsche panelen een steeds populaire alternatieve energiebron zijn, is de initiële investering een belangrijke factor.

Monokristallijne zonnepanelen

Een zonnepaneel dat is gemaakt van monokristallijne zonnecellen staat bekend als een monokristallijn. Deze panelen zijn in wezen zwarte cellen met kleine ruimtes ertussen. Ze bereiken meestal efficiëntie van 15 tot 20 procent, hoewel sommige experimentele modellen tot 50% efficiëntie kunnen bereiken. De verschillen tussen monokristallijne en polykristallijne zonnecellen kunnen worden gecategoriseerd volgens hun structuur en onderliggende materialen. Lees verder voor meer informatie over deze verschillen. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van monokristallijne zonnepanelen.

Eerst en vooral zijn monokristallijne zonnepanelen duurzamer. Ze zijn voornamelijk gemaakt van grondstoffen van hoge kwaliteit en de meeste komen met garanties van 25 jaar of meer. Monokristallijne zonnepanelen produceren ook de hoogste output en zijn beter in staat om vermogen te genereren in bewolkte omstandigheden. In vergelijking met polykristallijne zonnepanelen zijn monokristallijne zonnepanelen esthetischer dan polykristallijne. De blauwe kleur van polykristallijne panelen geeft ze een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk, en monokristallijne panelen vertonen niet zo’n patroon.

Micro -omvormers

Een micro -omvormer is een elektrisch apparaat waarmee u de uitvoer van afzonderlijke zonnepanelen kunt controleren. Deze apparaten kunnen ook overtollige zonne -energie naar het raster exporteren. Deze apparaten zijn in staat om schone zonne-energie te consumeren van generaties oude elektriciteitsnetten. Lees verder voor meer informatie over micro -omvormers! Hier zijn de voordelen van micro -omvormers voor zonnepanelen. U kunt tot 25% van uw maandelijkse elektriciteitsrekening compenseren met slechts een paar dollar.

Zorg er bij het selecteren van een micro -omvormer voor dat u het merk en het model overweegt. Er zijn verschillende soorten micro -omvormers, en het kiezen van de verkeerde kan je op de lange termijn meer geld kosten. Enphase, een gerenommeerd bedrijf voor micro -omvormers, maakt er een die goed kan werken, zelfs in ongunstige weersomstandigheden. Het kiezen van de juiste micro -omvormer voor uw zonnepanelen is cruciaal voor uw algehele succes.

Kosten

De initiële kosten voor het installeren van zonnepanelen zijn vergelijkbaar met de lopende onderhoudskosten. Als u er echter voor kiest om uw zonnepanelen zelf te onderhouden, zijn er verschillende extra kosten om in gedachten te houden. De meeste zonne -fabrikanten bieden garanties voor maximaal 25 jaar, en in de meeste gevallen hoeft u de panelen alleen na deze periode te vervangen. Tijdens het onderhoudsproces moet u uw panelen schoon houden en vrij van puin. Je kunt regenwater ze op natuurlijke wijze laten wassen of een slang gebruiken om ze te spoelen.

De totale kosten van zonnepanelen zullen variëren, afhankelijk van hoeveel energie u wilt genereren. Een standaard zonnepaneelsysteem van vier kilowatt kost ongeveer 6.000. De installatie van een zonnestelsel van 6 kilowatt kost ongeveer 11.000 tot 15.000. Kleinere huishoudens kunnen wegkomen met een systeem met slechts 2 kW. Het installatieproces kan in het algemeen worden uitgevoerd door een ervaren aannemer. Zodra de installatie is voltooid, worden de kosten van het systeem veel sneller teruggevonden.

Scroll naar boven