Laadstations voor elektrische auto’s

Er zijn twee soorten oplaadstations voor elektrische auto’s: langzaam en snel. Langzame oplaadstations rekenen meestal EV’s ’s nachts en snel oplaadstations worden vaak geïnstalleerd in parkeergarages, supermarkten, vrijetijdscentra en in huizen die off-street parking aanbieden. Snelle laadstations daarentegen zijn in staat om snel opladen en zijn alleen compatibel met EV’s die een snelle mogelijkheden ondersteunen. De laatste worden meestal beoordeeld op 43 kW. Beide typen hebben hun eigen voordelen.

Batterij-elektrische auto’s vervangen benzine door elektriciteit

De vroege dagen van batterij-elektrische auto’s werden gehyped als milieuvriendelijke voertuigen. Hoewel hun initiële kosten hoog waren, waren de batterijprestaties slecht. Desalniettemin is de verkoop van batterij-elektrische auto’s de afgelopen jaren gestegen. Ze blijven echter nog steeds achter bij benzine- en diesel-aangedreven voertuigen. Voor een deel is dit te wijten aan hoge productiekosten en gebrek aan infrastructuur. Er is echter een recente toename van de omzet, met wereldwijde omzet naar verwachting met 109% tegen 2021.

Plug-in hybride elektrische auto’s hebben speciale volledig elektrische rijafstanden

De meeste plug-in hybride elektrische auto’s hebben een beperkt volledig elektrisch rijbereik, dus ze zijn het meest geschikt voor korte reizen of kortere reizen die een lange rit vereisen. Als je lange weekendtrips hebt en minder vaak rijdt, kun je echter nog steeds een goede kilometerstand krijgen uit een plug-in hybride. De initiële kosten van een plug-in hybride zijn echter hoger dan die van een conventionele gasauto.

Regeneratief remmen verlengt de levensduur van remblokken

Tesla CEO Elon Musk heeft beweerd dat Tesla -eigenaren nooit hun remblokken zullen moeten vervangen. Hoewel het waar is dat Tesla -remslijtagesnelheden veel lager zijn dan die van een interne verbrandingsvoertuig, zijn ze meer vatbaar voor falen als gevolg van corrosieve slijtage. Eén YouTube -kanaal besprak dit probleem en het is de moeite waard om te overwegen als u een elektrische auto bezit. De EV -remlijn van NRS -remmen voldoet aan beide vereisten.

Scroll naar boven